Fasilitointi

Fasilitointi työpaja

Fasilitointi on työryhmän yhteisen tekemisen johtamista. Sitä voidaan hyödyntää missä tahansa työpajoissa, joissa monialainen joukko pyrkii ideoiden kehittämään jotain uutta tai uudistamaan aiempaa.

Yleisimpiä kehittämisen pullonkauloja on tyytyminen liian yksipuolisiin ja vain yhden tai harvojen tahojen esittämiin ratkaisuihin, tai jumittuminen liian monien ratkaisuvaihtoehtojen viidakkoon.

Fasilitointia voidaan hyödyntää missä tahansa työpajoissa, joissa monialainen joukko pyrkii ideoiden kehittämään jotain uutta tai uudistamaan aiempaa.

Ulkopuolinen fasilitoija on ratkaisun suhteen neutraali, mutta varmistaa prosessin onnistumisen niin laadukkaasti kuin mahdollista hyödyntäen erilaisia yhteiskehittämisen menetelmiä ja työkaluja.

Tunnetuimpia metodojea ovat brainstormaus ja muut visuaaliset menetelmät, joissa hyödynnetään esimerkiksi post-it -lappuja tai miellekarttoja.

Fasilitointia voidaan tehdä fyysisesti jossain halutussa sijainnissa tai etänä hyödyntäen virtuaalisia yhteiskehittämisen alustoja kuten Mural tai Miro.

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkella tai ota yhteyttä sähköpostilla, puhelimitse tai LinkedIn:n kautta niin jutellaan lisää, miten voimme auttaa yritystäsi menestymään entistä paremmin!